torstai 1. helmikuuta 2018

Paluu Viiden (!!) Vuoden Jälkeen - Kirppariostoksia

Syystä tai toisesta teki mieli palata kirjoittelemaan tätä blogia. Näköjään lähes viisi vuotta on aikaa viimeisestä kirjoituksesta tähän kyseiseen blogiin, pelottavaa kuinka aika juoksee.

Kirjauduin kyllä onnistuneesti sisään, vaikka en enää edes käytä sähköpostiosoitetta jolla olen joskus Bloggeriin tehnyt profiilin. Pystyyköhän sähköpostiosoitetta vaihtamaan jostain asetuksista, kuitenkaan julkaisuja menettämättä? Noh, mutta itse asiaan.

Tuli käytyä parilla kirpputorilla, ja ostokset näette kuvasta:

Olin siinä uskossa, että olin The Ice Harvest-elokuvan jo nähnyt, mutta olen ilmeisesti sotkenut sen mielessäni toiseen samana vuonna ilmestyneeseen myös kylmässä tapahtuvaan rikoskomediaan The Big White, josta muistaakseni tykkäsin.
Ohjaajana Harold Ramis ja pääosissa John Cusack ja Billy Bob Thornton? Pakko-ostos, vielä kun eurolla sai.

Myös euron maksoi Elokuvan Vuosikirja 1955, joka on katselmus Suomessa julkaistuista ja valmistuneista elokuvista vuonna 1954.
Minulla on muutama näitä Elokuvan Vuosikirjoja hyllyssä, mutta ne taitavat olla hieman uudempia, 80-luvulta.
Vähän jo ehdinkin tätä pläräillä, ja varsin mielenkiintoisia juttuja tuolta löytyy, mm. Jörn Donnerin kirjoitus sekä vanhoja hauskoja elokuvamainoksia kuten Alfred Hitchcockin uutuus Rear Window.
Tällaiset kirjat ovat pirun hauskoja aikamatkoja niihin "yksinkertaisempiin aikoihin"

Jacques Cousteau-kirja ei taas välttämättä kuulu mielenkiintoni kohteisiin normaalisti, mutta tämän kun sai täysin ilmaiseksi, niin päätin sen napata itselleni. Jos en itse saa luetuksi, niin ainahan sen voi lahjoittaa eteenpäin.

Kuvan kaksi alimmaista riviä hankin toiselta kirpparilta, ja yhteishintaa viidelle leffalle kertyi huikeat 2,50€.

Identity DVD, toinen John Cusack-leffa, josta muistan tykänneeni.

Little Nicky DVD, Adam Sandler-komediaa 2000-luvun alusta. Olen tämän nähnyt kerran, ja muistaakseni tämä oli Sandler-asteikolla "Ihan OK".

Undercover Blues DVD. Jälleen toinen elokuva jonka hämärästi muistan joskus katsoneeni televisiosta. Dennis Quaid ei kuulu suosikkeihini, mutta toimii kyllä oikeassa roolissa mainiosti. Takakannen mukaan tässä on mukana myös Tom Arnold. Tämä oli sitä aikaa 90-luvulla jolloin Tom Arnold tuntui olevan joka toisessa toimintakomediassa se comic relief-hahmo.
Mitään True Liesia en silti odota.

Sitten taas kaksi VHS-julkaisua vaihteeksi. The Long Kiss Goodnight sattuu olemaan yksi kaikkien aikojen lempitoimintaelokuviani, jonka siis tietysti omistan jo DVD:llä, mutta silti, lähinnä nostalgiasyistä, oli pakko ottaa talteen myös videojulkaisu. Näköjään hieman harvinaisempi letterbox-versio kyseessä.
Onkohan tätä muuten julkaisu koskaan Blu-Raylla? Mikäli ei ole, niin olisi jo korkea aika.

Death Before Dishonor taas vaikuttaa jonkinlaiselta B-luokan toimintaelokuvalta, pääosassa Fred Dryer ja sivurooleissa Sasha Mitchell sekä Paul Winfield.

On muuten erittäin ärsyttävää, kuinka jotkut kirppismyyjät printtaavat hintalaput tarrapaperille, joita ei tietenkään saa DVD:n tai kirjan kansista pois sitten millään. Ei ehkä pitäisi valittaa, kun tätä nykyä näitä käytettyjä elokuvia saa lähes puoli-ilmaiseksi eikä sitä hintalappua tai tarran jälkeä sieltä hyllyrivistä näy, mutta kyllähän se silti hieman ärsyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti